El Sanatları insanoğlu var olduğundan beri tabiat şartlarına bağlı olarak ortaya çıkmıştır. İnsanların ihtiyaçlarını karşılamak, örtünmek ve korunmak amacı ile ilk örneklerini vermiştir. Daha sonra gelişerek çevre şartlarına göre değişimler gösteren el sanatları, ortaya çıktığı toplumun duygularını, sanatsal beğenilerini ve kültürel özelliklerini yansıtır hale gelerek “geleneksel” vasfı kazanmıştır.
Geleneksel Türk El Sanatları, Anadolu’nun binlerce yıllık tarihinden gelen çeşitli uygarlıkların kültür mirasıyla, kendi öz değerlerini birleştirerek zengin bir mozaik oluşturmuştur.
Geleneksel Türk El Sanatlarını; halıcılık, kilimcilik, ebru, sumak, kumaş dokumacılığı, yazmacılık, çinicilik, seramik-çömlek yapımcılığı, işlemecilik, oya yapımcılığı, deri işçiliği, müzik aletleri yapımcılığı, taş işçiliği, bakırcılık, sepetçilik, semercilik, maden işçiliği, keçe yapımcılığı, örmecilik, ahşap ve ağaç işçiliği, arabacılık vb. sıralanabilir.
Geleneksel el sanatlarımızdan dokumaların hammaddeleri yün, tiftik, pamuk, kıl ve ipekten sağlanmaktadır.
Geleneksel Türk El Sanatı Bölümünün İş Alanları Nelerdir?
Serbest sanatçı olarak çalışılabilir.
Özel ve kamu kuruluşlarında Sanat danışmanı olarak çalışılabilir.
Güzel Sanatlarla ilgili eğitim ve araştırma kurumlarında akademik ve öğretici eleman olarak çalışılabilir.
Üniversite ve yüksek okullarda seçmeli dersler sorumlusu olarak çalışılabilir.
Halıcılık, Kilim Dokumacılığı, El İşlemeciliği (Oya ve Nakış), Semer-Saraç ve Nalbantçılık, Minyatür, Ebru, At Arabacılığı, Ahşap Oymacılığı, Çini Sanatçılığı, Cam İşçiliği gibi alanlarda çalışabilirler.
ORTAK NOKTAMIZ SANAT! Öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimiz ile birlikte büyük bir aileyiz.Yenilikçi ve öğrenme odaklı tarzımız ile dolu dolu, keyifli ve öğrenerek geçireceğiniz bir ortam sunuyoruz.
Aşağıdaki Canlı Destek Hattı'na tıklayarak Whatsapp üzerinden iletişime geçebilirsiniz. Tüm sorularınız için mesai saatlerimiz içerisinde en kısa sürede geri dönüş yapılacaktır.
Ekibimiz en kısa sürede size geri dönüş yapacaktır.